Že ne? Rádi Vám ho prozradíme. Touto pochoutkou s jablky totiž ohromíte každou návštěvu!
Recept na hraběnčiny řezy:
Suroviny:
250 g másla
450 g hladké mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
½ prášku do pečiva
4 žloutky
Na náplň:
4 velká jablka, skořice
Postup:
1. Suroviny vypracujeme v těsto. Oddělíme jednu třetinu, se kterou budeme pracovat později.
2. Těsto položíme na plech a naskládáme na ně tenké plátky jablek.
3. Posypeme skořicí a zakryjeme sněhem ze čtyř bílků.
4. Poslední třetinu těsta nadrobíme nebo nastrouháme na sníh.
5. Pečeme v předehřáté troubě.
6. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
7. Podáváme jako dezert k čaji o páté.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na moučníky